Hur går en utdelning till?

Digitalisering i skolan
Skolutvecklingsresa
Utdelning
Chromebook


För oss är det viktigt att de digitala verktygen vi levererar till skolor används på bästa sätt. Att de digitala verktygen går sönder är tråkigt både för eleven och skolan. Sunt förnuft brukar funka, men det är inte alltid självklart för användarna. Vid beställning av nya verktyg, så har skolan därför möjlighet att få utdelnings- och införandestöd från oss. Detta innebär att vi åker ut till skolan och ger ut viktig information om hur verktyget ska hanteras, hur det skyddas bäst och vad som händer om det går sönder.

När man jobbar som utdelare kan man möta människor i alla olika åldrar. Utdelnings- och införandestödet riktar sig främst till elever, men kan även planeras utifrån pedagoger. Det är därför viktigt att man anpassar språket efter målgruppen, så att alla förstår det budskap vi vill förmedla.  

Förra veckan fick jag åka till Örkelljunga. Detta var min första gång både i kommunen och som utdelare. Min första klass - som jag fick utbilda - var en grundskoleklass. När jag gick in i klassrummet så möts jag av glädje och exaltering. En redig endorfindusch. Vissa barn kunde bara inte sitta still. Alla var så uppspelta över att de äntligen skulle få en dator.

Efter att jag gått igenom uppstarten av deras nya Chromebooks, så frågar jag eleverna om de har några frågor. Från glädjeskrik och dansande, så blir det helt knäpptyst. I tystnaden så räcker plötsligt en liten söt tjej, försiktigt, upp handen.

“Jag har längtat såååå länge på den här dagen!! Båda mina syskon har en Chromebook. Och nu har jag äntligen en själv. JAAA!!!!”

Jag kunde inte låta bli att börja skratta. Efter det började fler barn räcka upp handen för att förmedla sin glädje. Jag fick inte en enda fråga om verktyget. Om jag ska vara ärlig, så föredrog jag helt klart deras historier. De var genuina berättelser och ren underhållning. Efter att fått höra alla möjliga historier, så tackade jag för mig. Då ställer sig alla barn på ett led för att göra high-five med mig. Tänk att man kan sprida så mycket glädje.

Min dag i Örkelljunga skiljer sig väldigt mycket från mitt vardagliga jobb. På ett positivt sätt. Att få vara ute på olika skolor och samtidigt sprida glädje är något jag ser fram emot att få göra fler gånger.

Ha det gott,
Filip

Filip Arfs

Filip arbetar som marknadskoordinator hos oss på Lin. Det innebär att han förutom att rodda våra marknadsaktiviteter även är kontaktperson på våra event. Via bloggen ger han er en inblick i sin vardag mellan nyhetsbrev, event och sociala medier. Väl mött

Andra artiklar:

Sep 9, 2019

Att kommunicera digitalt med sina elever

Läs mer

Sep 2, 2019

Hur går en utdelning till?

Läs mer

Aug 26, 2019

Hur ser en uppstartsvecka ut för en pedagogisk processledare?

Läs mer

Jun 26, 2019

Hur ska vi utvecklas om vi alltid tror att vi gör rätt?

Läs mer

Jun 10, 2019

Vikten av ett verksamhetsnära förhållningssätt

Läs mer

Jun 3, 2019

Hur går ett återtag till?

Läs mer

May 22, 2019

Nu ser vi äntligen skogen och inte bara en massa träd

Läs mer

May 13, 2019

Hongkong STEAM education tour in Sweden

Läs mer

Apr 29, 2019

Digitalisering? Hur gör vi det bäst?

Läs mer

Apr 9, 2019

SETT i Stockholm är nu igång!

Läs mer
Fyll i din e-post så missar du inte våra nyheter och event!