Formativt ledarskap i en digitaliserad värld

Ledarskap
Skolledare
Skolutvecklingsresa


Vill du lära dig med om hur den lärande organisationen, det formativa förhållningssättet och digitaliseringen hänger ihop? Då är vårt seminarium från Bokmässan Play något för dig!

Årets Bokmässa är slut! Vi deltog så klart och höll en presentation om Formativt ledarskap i en digitaliserad värld . Presentationen bygger dels på boken jag har skrivit med samman namn, men också på de erfarenheter och lärdomar vi har gjort i vårt arbete med skolledare runt om i landet. Nu kan du ta del av presentationen i efterhand via Bokmässan Play. Under 28 minuter får du en övergripande bild av hur den lärande organisationen, det formativa förhållningssättet och digitaliseringen hänger ihop. I presentationen har jag medvetet valt att ta upp väldigt konkreta vardagliga exempel. Min tanke med det är att du ska kunna sätta igång med dem imorgon! Innehållet presenteras i tre steg:

  1. Först får du en kort genomgång av vad en lärande organisation är och varför du behöver den som ramverk i ditt arbete med att leda formativt.
  2. Efter det tittar vi på vad det formativa förhållningssättet är och hur du kan göra för att leda formativt. Det gör vi med hjälp av de fem nyckelstrategierna inom formativt lärande utifrån ett ledarskaps - och verksamhetsperspektiv.  
  3. I den tredje delen går vi igenom digitala metoder och verktyg du kan använda  för att förstärka de formativa ledarhandlingar du gör när du leder formativt.

För att kunna titta på Formativt ledarskap i en digitaliserad värld behöver du skaffa dig en inloggning på bokmässan.se. Det är inte så krångligt som det låter utan går snabbt och enkelt. Följ instruktionerna så är det gjort på två knapptryck! 

Tveka inte att höra av dig till oss om du vill bolla hur just din verksamhet kan öka sin kapacitet till att vara en lärande organisation med ett formativt förhållningssätt samt hur ni kan använda digitaliseringens möjligheter till att förstärka arbetet. Tillsammans kan vi göra skillnad för barn och elever!

Malin Frykman, pedagogisk processledare och författare till boken Formativt ledarskap i en digitaliserad värld

Malin Frykman

Malin är en av Sveriges skickligaste skolutvecklare och har en gedigen och bred erfarenhet av skolledarskap, formativ bedömning och digitalisering inom skola. Hon har även skrivit böckerna Formativt ledarskap i en digitaliserad värld och Skolledare i en digitaliserad värld.

Andra artiklar:

Oct 12, 2020

Vår idé är uppdelad i tre, 40 – 20 - 40

Läs mer

Oct 8, 2020

Så attraherar du nya talanger i verksamheten

Läs mer

Oct 4, 2020

Tech Solutions informationsbrev

Läs mer

Effektivt lärande med E-learning

Läs mer

Sep 28, 2020

Formativt ledarskap i en digitaliserad värld

Läs mer

Sep 7, 2020

Snabbtest: Digitalisering av nationella proven

Läs mer

Sep 1, 2020

Digitaliseringen av nationella proven, en del av arbetet med nationella digitaliseringsstrategin

Läs mer

Aug 24, 2020

Digitaliseringen av nationella proven, var börjar man?

Läs mer

Aug 10, 2020

Så prioriterar du rätt efter semestern

Läs mer

May 4, 2020

Enström och Gausel snackar Showbie

Läs mer
Fyll i din e-post så missar du inte våra nyheter och event!