Hur ska vi utvecklas om vi alltid tror att vi gör rätt?

Digitalisering i förskolan
Digitalisering i skolan
KAM
Skolutveckling


När jag kommer till en skola och pratar med ledningen, så är de säkra på att de har koll på vad Lin gör. De har också en stor övertygelse om att de vet vad dem själva gör och var de befinner sig i deras utveckling inom digitalisering. När vi fortsätter prata så kommer det fram fler saker. Helt plötsligt brukar diskussionen bli helt annorlunda från hur den var i början. Skolan verkar inte alls ha koll på vad vi gör och de har definitivt inte koll på var de själva står i digitaliseringen. När man väl börjar skrapa lite på ytan, så ser man att många av våra övertygelser är en missvisande bild av verkligheten.

Så här kan många av mina möten med skolor se ut och ofta leder det till fler möten där vi också sätter igång en process som sedan utkristalliseras i en utveckling som de själva har kontroll och bestämmer över. För det är ofta så att första framställningen inte alls stämmer överens med verkligheten. Enligt mig, är detta något positivt. För hur ska vi utvecklas om vi alltid tror att vi gör rätt?

Jag är glad över att jag är en del av denna verklighet. Och jag är stolt över att mitt jobb kan göra en positiv skillnad - inte bara för pedagogerna - utan också för eleverna. Det är det mitt jobb går ut på. Att göra en skillnad som gynnar barnen idag, men också deras framtid. Vägen dit är inte alltid lätt, men målet är för stort för att vägen ska vara ett hinder.

Trevlig sommar!
JyotsnaJyotsna Ånhammar

Jyotsna är KAM på Lin Education. Hon har arbetat med försäljning i över 20 år varav de senaste 6 åren inom skola. Tidigare har hon jobbat med O365 och andra molntjänster inom B2B. Hon brinner för skola och utveckling, gör ni också det så hör av er till henne! 

Andra artiklar:

Sep 7, 2020

Snabbtest: Digitalisering av nationella proven

Läs mer

Sep 1, 2020

Digitaliseringen av nationella proven, en del av arbetet med nationella digitaliseringsstrategin

Läs mer

Aug 24, 2020

Digitaliseringen av nationella proven, var börjar man?

Läs mer

Aug 10, 2020

Så prioriterar du rätt efter semestern

Läs mer

May 4, 2020

Enström och Gausel snackar Showbie

Läs mer

Apr 24, 2020

Spelplanen för svensk skola ritas om

Läs mer

Apr 20, 2020

Skolan har kommit längre än många företag

Läs mer

Apr 1, 2020

Vilken distans har ni planerat för?

Läs mer

Mar 20, 2020

Att leda möten online

Läs mer

Mar 16, 2020

Exempel på plan för onlineskola

Läs mer
Fyll i din e-post så missar du inte våra nyheter och event!