Hur ska vi utvecklas om vi alltid tror att vi gör rätt?

Digitalisering i förskolan
Digitalisering i skolan
KAM
Skolutveckling


När jag kommer till en skola och pratar med ledningen, så är de säkra på att de har koll på vad Lin gör. De har också en stor övertygelse om att de vet vad dem själva gör och var de befinner sig i deras utveckling inom digitalisering. När vi fortsätter prata så kommer det fram fler saker. Helt plötsligt brukar diskussionen bli helt annorlunda från hur den var i början. Skolan verkar inte alls ha koll på vad vi gör och de har definitivt inte koll på var de själva står i digitaliseringen. När man väl börjar skrapa lite på ytan, så ser man att många av våra övertygelser är en missvisande bild av verkligheten.

Så här kan många av mina möten med skolor se ut och ofta leder det till fler möten där vi också sätter igång en process som sedan utkristalliseras i en utveckling som de själva har kontroll och bestämmer över. För det är ofta så att första framställningen inte alls stämmer överens med verkligheten. Enligt mig, är detta något positivt. För hur ska vi utvecklas om vi alltid tror att vi gör rätt?

Jag är glad över att jag är en del av denna verklighet. Och jag är stolt över att mitt jobb kan göra en positiv skillnad - inte bara för pedagogerna - utan också för eleverna. Det är det mitt jobb går ut på. Att göra en skillnad som gynnar barnen idag, men också deras framtid. Vägen dit är inte alltid lätt, men målet är för stort för att vägen ska vara ett hinder.

Trevlig sommar!
JyotsnaJyotsna Ånhammar

Jyotsna är KAM på Lin Education. Hon har arbetat med försäljning i över 20 år varav de senaste 6 åren inom skola. Tidigare har hon jobbat med O365 och andra molntjänster inom B2B. Hon brinner för skola och utveckling, gör ni också det så hör av er till henne! 

Andra artiklar:

Sep 9, 2019

Att kommunicera digitalt med sina elever

Läs mer

Sep 2, 2019

Endorfinduschen i Örkelljunga

Läs mer

Aug 26, 2019

Hur ser en uppstartsvecka ut för en pedagogisk processledare?

Läs mer

Jun 26, 2019

Hur ska vi utvecklas om vi alltid tror att vi gör rätt?

Läs mer

Jun 10, 2019

Vikten av ett verksamhetsnära förhållningssätt

Läs mer

Jun 3, 2019

Hur går ett återtag till?

Läs mer

May 22, 2019

Nu ser vi äntligen skogen och inte bara en massa träd

Läs mer

May 13, 2019

Hongkong STEAM education tour in Sweden

Läs mer

Apr 29, 2019

Digitalisering? Hur gör vi det bäst?

Läs mer

Apr 9, 2019

SETT i Stockholm är nu igång!

Läs mer
Fyll i din e-post så missar du inte våra nyheter och event!