Mind The Gap - Bett 2019

Digitalisering i skolan
Skolutvecklingsresa
Skolutveckling
Bett 2019

Tack för en magisk resa!

Hur ska jag summera fyra lärorika dagar i ett blogginlägg? Ja… jag har ju ett stort intresse av att skriva, men ibland kan det vara svårt att formulera alla roligheter kort och koncist. Vi ger det ett försök.

Dag 1  - Välkomnandet

Var du med på resan? I så fall kanske du såg mig svettas bakom hostpitality desken? Det var där jag spenderade min första dag. Att ta emot nästan 500 gäster på ett effektivt och strukturerat sätt, kan ibland vara svårt. Men också väldigt roligt! Att få se alla förväntansfulla gäster och samtidigt sprida positiv energi åt andra är något som jag stortrivs med. Jag hoppas att du märkte av det? Annars har jag en tokig självbild.

Dag 2 - Nu kör vi!

Dag två inleddes starkt med Lisa Ekström, som vår förste talare. Lisa berättade om hur man lyckas med ett förändringsarbete på bästa sätt. Efter det tog David JP Phillips över scenen och berättade om hur man överbryggar kunskap med hjälp av storytelling och vilka effekter man kan få av det.

Dagen rullade på med korta föreläsningar, studieresor till engelska skolor, workshops och roliga aktiviteter i våra Edventure Rooms. Det var både en fartfylld och lärorik dag, som avslutades på bästa sätt med en nätverksmiddag med alla deltagare på Mind the Gap. Supertrevligt!

Dag 3 - Full rulle

Vad händer när vi revolterar mot hur det var tänkt att vi skulle leva våra liv? Fredrik Reinfeldt var dagens första talare. Fredrik berättade om livets möjligheter i dagens samhälle.  För att lyckas utveckla vårt land och svensk skola, så måste vi lära oss själva, barn och ungdomar att förändringar är naturligt. Pessimistisk som jag är, nickade jag instämmande på varje punkt. Jag tror att jag och Freddan hade kommit bra överens.

Anna Ryott tog sedan över bollen och berättade om hur vi kan förändra finansbranschen genom att investera i bolag som har en positiv inverkan på vår planet och samtidigt få lika hög avkastning. I ärlighetens namn, så är jag dåligt insatt i finansvärlden, men en grönare miljö och hög avkastning lät ju inte helt fel. Jag gillar både och.

Efter talarna fick jag agera guide i ett studiebesök hos Holy Trinity Primay School. Skolan ligger i ett av Londons mest kriminella områden och de har verkligen lyckats gå från 0 till 100. Vid entrén möttes vi av Aaron Webb, som fick ta över min guideroll inne i skolan. Holy Trinity har vunnit en massa priser för sina framgångar. Skolan är Appleanpassad och lärarna samt eleverna jobbar enbart med digitala verktyg. Det var väldigt roligt och inspirerande att få se hur en engelsk skola arbetar.

Summering av resan

Nu när jag blickar tillbaka på dagarna, så känns det som om att det varit en lång dag. Om jag var tvungen att summera dagarna med tre ord, så skulle jag säga: Lärorik, inspirerande och rolig. Tusen tack för denna fantastiska resa och jag hoppas att alla är lika nöjda med dagen som jag. 


//Filip

Filip Arfs

Filip arbetar som marknadskoordinator hos oss på Lin. Det innebär att han förutom att rodda våra marknadsaktiviteter även är kontaktperson på våra event. Via bloggen ger han er en inblick i sin vardag mellan nyhetsbrev, event och sociala medier. Väl mött

Andra artiklar:

Oct 10, 2019

Trevliga nyheter från Google, Apple och Lightspeed!

Läs mer

Oct 2, 2019

Att facilitera en process

Läs mer

Sep 27, 2019

Vad gör vi när vi ses?

Läs mer

Sep 9, 2019

Att kommunicera digitalt med sina elever

Läs mer

Sep 2, 2019

Hur går en utdelning till?

Läs mer

Aug 26, 2019

Hur ser en uppstartsvecka ut för en pedagogisk processledare?

Läs mer

Jun 26, 2019

Hur ska vi utvecklas om vi alltid tror att vi gör rätt?

Läs mer

Jun 10, 2019

Vikten av ett verksamhetsnära förhållningssätt

Läs mer

Jun 3, 2019

Hur går ett återtag till?

Läs mer

May 22, 2019

Nu ser vi äntligen skogen och inte bara en massa träd

Läs mer
Fyll i din e-post så missar du inte våra nyheter och event!