Att göra en skillnad...

Skolutveckling
Pedagogisk processledning
Likvärdig skola
Programmering i skolan

En tillbakablick på året som gått

När denna text skrivs sitter jag och kikar tillbaka på 2018. Har jag och mina kollegor gjort skillnad? Har vi utmanat och utmanats under 2018? Frågan är, för oss som arbetar på Lin, enkel att svara på. Ja. 

Tillsammans har vi utmanat varandra och våra kunder med målet att höja kvalitén och resultaten i landets skolor. Vi arbetar för att göra skillnad i klassrummen genom att stötta, inspirera och utmana de pedagoger och skolledare som vi möter. 

Vi arbetar för att göra skillnad i klassrummen genom att stötta, inspirera och utmana de pedagoger och skolledare som vi möter. 

För att ge dig som läser en liten inblick i hur vardagen kan se ut för mig som processledare på Lin Education har jag gjort en liten sammanställning över mitt 2018. Det blir en hel del resor och vid ett snabbt överslag räknar jag med att jag under 2018 med bil och tåg rest jorden runt och en liten bit till, närmare bestämt drygt 4500 mil till det har jag drygt 50 hotellnätter. Är det värt det? Enkel fråga att svara på den också. Ja. 

Ja, det är värt det. Det som är så kul med detta arbete är att varenda gång är det värt att resa långt och spendera nätter borta från familjen. Jag får träffa några av de viktigaste personerna vi har i vårt samhälle, de som arbetar med utbildning i landets skolor. Alla dessa pedagoger och skolledare gör skillnad för alla barn och ungdomar som går i skolan. Och tillsammans blir vi bättre vid varje möte.

Programmering på framfart

Under 2018 gick de reviderade styrdokumenten skarpt och ett digitaliseringsraster slank in på många ställen i skolans styrdokument. Jag kommer minnas 2018 som året när jag satte upp process efter process, utbildning efter utbildning med programmering som innehåll. Syftet med dessa utbildningar har hela året varit att förtydliga programmeringen i skolans värld och ge pedagoger verktyg för att kunna få in programmeringen på ett naturligt sätt i sin undervisning. I detta blogginlägg hittar du en kort film där programmeringsprocessen förklaras lite mer. 

Som det ser ut just nu kommer arbetet med programmering i skolan fortsätta under 2019. Vi ser att efterfrågan i skolan efter denna typ av utbildning och inspiration är fortsatt stor och vi på Lin Education lovar att möta våra kunders behov på bästa sätt under 2019 också. 

Dessutom lovar vi att vi alla kommer att bli lite bättre, lite vassare och utmana lite mer under 2019. Vi lovar att vi kommer fortsätta göra en skillnad som gör en skillnad.

Vad lovar du under 2019?

Vi hjälper dig gärna om du vill, kom förbi på något av våra kontor eller kontakta oss per telefon eller mail så kan vi alltid provtänka lite tillsammans. Vi lovar att ge dig av vår tid.

Allt gott Anders

https://vimeo.com/288358167/851ad106a3

Anders Asplund Berggren

Anders jobbar som pedagogisk processledare hos oss på Lin. I bloggen delar han med sig av sina erfarenheter från svensk skola, i roller som pedagog och IKT utvecklare. Med över 15 år i ryggen ger Anders sin nyanserade bild över vad skolan behöver för att lyckas med sin digitalisering och skolutvecklingsresa.

Andra artiklar:

Dec 13, 2019

Ett glasklart exempel till ansvariga för kommunens digitalisering

Läs mer

Dec 3, 2019

Är det verkligen mobilen som är problemet?

Läs mer

Nov 27, 2019

Skapa en kreativ lärmiljö med digitala verktyg

Läs mer

Oct 24, 2019

Tre av fyra skolor följer inte krav på att använda digitala verktyg

Läs mer

Oct 10, 2019

Trevliga nyheter från Google, Apple och Lightspeed!

Läs mer

Oct 2, 2019

Att facilitera en process

Läs mer

Sep 27, 2019

Vad gör vi när vi ses?

Läs mer

Sep 9, 2019

Att kommunicera digitalt med sina elever

Läs mer

Sep 2, 2019

Hur går en utdelning till?

Läs mer

Aug 26, 2019

Hur ser en uppstartsvecka ut för en pedagogisk processledare?

Läs mer
Fyll i din e-post så missar du inte våra nyheter och event!