Event
Lär@ för att bli

Bokmässan är känd som Sveriges största kulturella arena. Vi är som första skolutvecklingspartner med och utvecklar arenan för Digital kultur. Är du med oss på resan?

Event
Lär@ för att bli

Bokmässan är känd som Sveriges största kulturella arena. Vi är som första skolutvecklingspartner med och utvecklar arenan för Digital kultur. Är du med oss på resan?

Kommande tillfällen
22
22
Sep
Sep
-
24
Sep
Göteborg
Göteborg
Bokmässan, Svenska Mässan
Early Bird

Anmälan för tillfället avstängd

Återkom gärna vid ett senare tillfälle

Early Bird
Boka här

Datum: 22-24 september 2020
Plats: Lins kontor (dag 1) och Bokmässan (dag 2-3)
Early bird pris: 4995 kr/person (ord.pris 5500 kr)

Early Bird
Anmälan

Datum: 22-24 september 2020
Plats: Lins kontor (dag 1) och Bokmässan (dag 2-3)
Early bird pris: 4995 kr/person (ord.pris 5500 kr)

Early Bird
Boka här

Digital kultur och bildning i fokus

Digitaliseringen i samhället tog ett rejält avstamp kring millenieskiftet och sedan dess har utvecklingen bara eskalerat. Att jobba digitalt i skolans värld är idag ett måste för att kunna följa med i samhällets övriga utveckling.

Vi har i år valt att satsa på ett samarbete med Bokmässan kring deras satsning "Digital kultur". Temat lyfter samspelet mellan människan, den digitala utvecklingen, samhället, kulturen och demokratin. Tillsammans vill vi bygga broar mellan och skapa förståelse för den digitala kulturen kopplat till lärande och bildning.

Under tre dagar får du möjlighet att lyssna på skickliga föreläsare, valda utifrån ämnen vi vet är utmaningar i skolans värld. Du får även tillsammans med dina branschkollegor jobba med samma föreläsare för att utveckla din kunskap inom ämnet.

Lär@ för att bli, är en vass och utmanande upplevelse för ledare och pedagoger inom skola. Är du nyfiken på att vara med oss? Säkra din plats idag, då vi har ett begränsat antal platser.

Vad är bildning? 

"Bildning är en livslång process. Utbildning, däremot, kan liknas vid en deg som ska kavlas ut. Något som har en början och ett slut. I skolan behövs båda delarna."

- Sven-Eric Liedman, professor emeritus i idé- och lärdomshistoria vid Göteborgs universitet.

Upplägg

Agendan är anpassad till dig som leder kollegor och medarbetare eller har ett övergripande uppdrag kring skolutveckling. Upplägget är även för dig som är pedagog och vill få inspiration till din klassrumsnära kunskap.

Tisdag, 22 sep.

13.00 -17.00 Lin Talks
Inspireras och kunskapstanka genom att lyssna på våra 5 erfarna inspiratörer.
Plats: Lin Educations kontor, Anders Carlsson gata 9 i Göteborg

Onsdag, 23 sep.

08.30 - 16.00 Arbete i workshops
Plats: Bokmässan på Svenska Mässan
Vi jobbar i 5 grupper utifrån dessa högaktuella teman:

- Datastödd skolutveckling Varför är det viktigt att kunna hantera och förstå data?

- Ledarskap Vilken typ av ledarskap krävs för att klara av den transformation som digitaliseringen skapar i vårt samhälle?  Hur bygger vi de rörliga och agila organisationer som klarar av att utvecklas i en föränderlig värld? Organisationer som både stimulerar elevernas bildning  och utbildar dem inför framtiden. Denna workshop har den agila skolutvecklingen i fokus. Vi kommer utforska agila metoder och arbetssätt  kring organisation och ledarskap och omsätta dem i ett skolutvecklingsperspektiv.   

- Uppmärksamhet En utmaning i klassrummet kan vara att fånga elevers uppmärksamhet. Som pedagog konkurrerar du med de dopamin-kickar som eleverna är vana vid att få i vardagen. Denna workshop handlar om hur du ska blir skickligare på att fånga människors uppmärksamhet.

- Bildning i en digitaliserad tid
Hur förändras styrkeförhållanden och relationer mellan skola/elever/omvärld i ett digitaliserat samhälle? Hur drar vi nytta av att vi, som skolsystem, kan samla in data från hundratusentals elever för att få syn på inlärningsprocesser, samband och flaskhalsar? På vilket sätt förändras professionen? På vilket sätt förändras organisationen? Detta är bara några exempel på vad du kommer att få svar på under workshopen.

- Gamification

Torsdag, 24 sep.

09.00 - 17.00 På golvet på Bokmässan
Under torsdagen har du fri tillgång till Bokmässans hela seminarieprogram med spännande internationella talare. Du kan välja fritt mellan seminarier, exklusiv processledning med processledarna eller varför inte intressanta happening i vår monter eller på temaarenan “Digital Kultur”. Och vi kommer guida dig med intressanta tips på seminarier och små guldkorn som kommer dyka upp här och var!

Bekanta dig med våra inspiratörer!

Våra inspiratörer är valda utifrån våra fem teman; uppmärksamhet i klassrummet, datastödd skolutveckling, ledarskap, bildning i en digitaliserad tid och gamification. Under tisdagen delar de med sig av sin expertis och på onsdagen utmanar de grupperna under respektive workshop.

David JP Phillips

Så skapar du ett smittsamt driv i din kommunikation
David JP Phillips kommer att ge dig föreläsningen “Modern Presentationsteknik”, som är en kunskapsupplevelse som vänder uppochner på grundvallarna avseende hur man skapar uppmärksamhet, lärande och driv hos såväl studerande ungdomar och barn som hos lärarna på skolan. Du kommer att få en djupdykning i dopaminets värld, hur externa och interna belöningar fungerar och hur du själv skapar ett smittsamt driv i din egen kommunikation. Föreläsningen avrundas med en häpnadsväckande twist där du får en insikt om hur lätt det är att i framtiden bygga presentationer som fungerar.

Tobias Degsell

Gör dig redo för data som stöd i skolutvecklingen
Data är den nya oljan i en digitaliserad värld och vi samlar ihop allt mer information i skolans värld för att underlätta utveckling och beslut. Samtidigt blir det uppenbart att det är ett nytt område för skolledare. Vad behöver du som ledare för att förstå och förhålla dig till detta fenomen? Tobias ger dig en inblick i hur du ska agera och inspirera för att få med alla på den banan. På ett lättförståeligt sätt får du ta del av hur han hjälpt företag och organisationer att tänka och agera på nya och kreativa sätt i en allt mer datastyrd värld.

Malin Frykman

Formativt ledarskap i en digital värld!
Malin Frykman är en av Sveriges skickligaste skolutvecklare. Med en gedigen och bred erfarenhet av skolledarskap, formativ bedömning och digitalisering inom skola, kommer hon utmana våra tankar kring ledarskap i en digitaliserad omvärld. Malin har skrivit böckerna Formativt ledarskap i en digitaliserad värld och Skolledare i en digitaliserad värld och är en uppskattad och innovativ ledare och föreläsare som kommer att tankebrottas med oss. Till vardags är hon verksam som pedagogisk processledare för Lin Education.

Troed Troedson

Bildning i en digitaliserad tid
I bransch efter bransch ser vi hur informationsteknik placerar oss i ett vägskäl. Vi kan antingen använda tekniken för att förstärka och förbättra de processer vi är vana vid – eller också kan vi använda den för att skapa processer som tidigare inte var möjliga.

Att använda informationsteknik för att effektivisera arbetet i ett politiskt parti är ett exempel på det förra, att driva opinionsarbete i en digitaliserad värld får i så fall vara en beskrivning av det senare. På samma sätt är det med lärande. Vi kan, och ska, använda informationsteknik för att utveckla skola och undervisning. Men vi måste också närma oss frågan om hur lärande ser ut i ett digitaliserat samhälle.

Praktisk information

Priset för våra tre dagar tillsammans i Göteborg är 4995 kr/person fram till den 1 april (därefter 5500 kr). I priset ingår:

Har du frågor?
Fyll i din e-post så missar du inte våra nyheter och event!