Event
Event
Lin Ledare i Göteborg

Inspireras av intressanta föreläsare, träffa och samtala med nya och gamla kollegor och etablera nya nätverk och samarbeten.

Event
Lin Ledare i Göteborg

Inspireras av intressanta föreläsare, träffa och samtala med nya och gamla kollegor och etablera nya nätverk och samarbeten.

Kommande tillfällen
1
1
Mar
Mar
-
Göteborg
Göteborg
Anders Carlssons gata 9
08.00-10.30
Kostnadsfritt

Anmälan för tillfället avstängd

Återkom gärna vid ett senare tillfälle

Inkl. frukost!
Boka här

Boka din biljett idag!

Inkl. frukost!
Boka här

Boka din biljett idag!

Inkl. frukost!
Boka här

Välkommen till Västsveriges nya mötesplats för skolledare!

Vi träffas vid fyra tillfällen för att tillsammans förflytta våra tankar och verksamheter framåt. Alla träffar är fristående men är tydligt knutna till ett och samma tema - “mind the gap”. Vår erfarenhet på Lin Education är att just avstånd, gap eller glapp är tankenötter som upptar många skolledare i Västsverige och svensk skola just nu. Därför vill vi rikta fokus på hur vi som ledare lyckas få alla medarbetare ombord på ett förändringsarbete, hur vi leder och organiserar för att undvika mellanrum i våra verksamheter, och hur vi organiserar våra verksamheter på ett sätt som på riktigt skapar förutsättningar för samverkan och samarbete. Därför blir just “mind the gap” vårt fokus under hösten och våren.

Temat för träffarna

Fre 9 nov - Accelerera din utvecklingsresa
Stenkulaskolan i Malmö var en skola med hög andel underkända elever och en kämpande lärarkår. Idag är Stenkulaskolan en skola där lärarna trivs och där det finns en tydlig utvecklingskultur, som har resulterat i att elevernas måluppfyllelse är betydligt bättre än tidigare. Skolans resultat - vad gäller behörighet till gymnasiet - har under en kort tid ökat från 75% till 97,5%. Martin och Tomas kommer att berätta mer om Stenkulaskolans resa och om hur du kan accelerera din skolas utvecklingsresa.


Fre 7 dec - Förtydliga din skolas berättelse
Katrice Horsley är en prisbelönt storyteller med över 25 års erfarenhet i berättande- och konsultbranschen. Katrice använder storytelling som verktyg för att göra det möjligt för människor att göra skillnad i sina organisationer, samhällen och för sig själva. Berättandet ligger oss nära till hands, är lätt att ta till sig, och är det huvudsakliga sättet att skapa förståelse för oss själva och vår omvärld. Katrice kopplar ny forskning inom neurovetenskap till sin metodik, och har utformat och levererat utbildningar och workshops för en rad internationella och nationella organisationer, inklusive British Heart Foundation, Röda Korset och British Council.

Fre 1 mars - Från grupp till högpresterande team
Under denna tredje träff sticker vi ut hakan och utmanar. Vi ser att skolledningar runt om i landet organiserar för samarbete i form av arbetslag och grupper för kollegialt lärande. Men vi ser också att man lite för sällan får ut den effekt som önskas av medarbetarnas samarbete. Vi presenterar under denna träff teori och modell för teamutveckling, en modell som bygger på överenskommelser och ansvar. En modell som stöttar förändring, är långsiktigt hållbar, och applicerbar på alla skolformer.

Som alltid lägger vi till digitaliseringsraster över samtliga träffar. Vi bygger allt innehåll från våra träffar i Loops och skapar möjlighet till nätverkande och samarbete även digitalt. Vi ställer alltid frågan hur digitala resurser kan stödja våra strategier och aktiviteter, vilken kompetens krävs, och vilka möjligheter och risker digitaliseringen ger.

Samtliga träffar är frukostträffar mellan kl 08.00 och 10.30. Vi slår upp dörrarna 07.30 och bjuder på kaffe och frukostfralla. Alla träffar är kostnadsfria!

Har du frågor?
Anmälan