Event
Event
Följ med oss till Bett 2019 i London!

I januari 2019 gör vi vår nionde skolutvecklingsresa till London och Bett Show. För andra året använder vi den fantastiska eventlokalen vid O2 Arena där årets tema Mind the Gap utspelar sig med ett oslagbart program. Våra egna klimatkompenserade flyg sparar både tid och miljö!

"Väldigt inspirerad av Lins proffsiga inramning. Det kändes så häftigt och engagerande - en riktig energiinjektion!"

Deltagare vid Lins resa till London 2018

I den fantastiska lokalen vid O2 Arena - i direkt anslutning till Bett Show via Lin-bana - skapar vi årets skolutvecklingsresa med temat Mind the Gap - ett enormt program av inspiration, seminarier, workshops och årets nyhet - äventyrsrum!

Som officiell partner till Bett Show ger vi dig exklusiv tillgång till det bästa av mässans innehåll - plus vårt eget program för den skandinaviska marknaden. Allt styrs och överblickas enkelt genom vår mycket uppskattade eventapp.

Genom vår samlade erfarenhet från åtta års resor till London vet vi att du utvecklas mer som aktiv deltagare. Vi kommer att ge dig möjlighet att lyssna på och nätverka med fantastiska föreläsare och workshopledare - men du kan också närsomhelst besöka våra Edventure Rooms - och kliva rakt in i ett nätverk av människor som tillsammans skapar prototyper, tankar, idéer och produkter.

Till London åker man enklast med flyg - och när du åker med Lin Education är vi stolta över att klimatkompensera samtliga flygresor.

Välkommen till Mind the Gap - Årets resa till Bett Show 2019!

Årets inspiratörer i urval

Anna Rosling Rönnlund

När Hans Rosling dog fanns inga andra alternativ för svärdottern Anna Rosling Rönnlund än att kliva fram i rampljuset. Anna är en av hjärnorna bakom Roslings världsberömda pedagogiska diagram och metoder för att redovisa fakta. Hon är medgrundare av Gapminder med missionen att sprida en faktabaserad världssyn. Hon reser världen runt med sina föreläsningar och hyllas av bl.a. Bill Gates.

Fredrik Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt var Sveriges statsminister 2006-2014 och hade under många år ett nära och förtroget samarbete med flera av Europas regeringschefer. Fredrik talar om globala förändringar och om hur vi behöver förnya oss för att möta dessa nya utmaningar. Idag lever vi nya liv, med en annan syn på jobb, utbildning, livsfaser och åldrande. I våra nya liv finns nya möjligheter, men också en risk att människor tappas bort och hamnar utanför. Vilken typ av ledarskap behövs för att hantera ständig förändring? Med en tro på människan och en insikt om att livet faktiskt kan börja flera gånger levererar Fredrik Reinfeldt skarpa insikter – samt ett och annat förslag till lösning på de utmaningar som väntar bakom hörnet.

Mouna Esmaeilzadeh

En av de mest omtalade sommarpratarna 2018 och känd som ”Doktor Mouna” i TV4. Mouna Esmaeilzadeh är läkaren och hjärnforskaren som gör vetenskapen begriplig, rolig och tillgänglig för alla. Mouna är en av de ledande experterna på framtidens hälsa, och hon spår att vi med rätt livsstil och medicinsk behandling kan bli 150 år gamla. Mouna förespråkar användning av robotar, artificiell intelligens och genteknik. Mouna gläntar på dörren till framtiden – det är spännande, hisnande, men också skrämmande. Är du redo för att veta varför framtiden är ljusare än du någonsin kan föreställa dig?

David Phillips

Nu är det slut på tråkiga föreläsningar och sövande lektioner. David Phillips är på en mission att rädda alla från det han kallar "PowerPoint-döden". David är i dag en av Europas mest uppskattade föreläsare och utbildare inom presentationsteknik och retorik. Vi påverkas utan att vi märker det - av kroppsspråk, betoningar och ordval. Den som kan knepen vet också hur mycket det går att påverka andra. Ta del av handfasta tips och tricks som lär dig tala så att andra verkligen lyssnar!

Lisa Ekström

Lisa Ekström är en karismatisk och energisk person med stor erfarenhet av förändringsarbete. Hon bjuder på handfasta tips och erfarenheter på ett sätt som är lätt att till sig och ta med sig in i sin egen vardag, oavsett vilken roll du har. Lisa levererar alltid många skratt och aha–upplevelser, allt i ett medryckande tempo där ingen kommer att sitta oberörd. Lisa blev Årets Talare 2014 och blev även nominerad 2017.

Anna Ryott

Anna Ryott brinner för barns rättigheter och har länge arbetat för att utrota orättvisor och fattigdom i världen. Anna har bl.a. varit insamlingschef på Unicef och generalsekreterare för SOS Barnbyar. Anna sitter i styrelsen för World Childhood Foundation, FN:s stiftelse Global Entrepreneurs Council, Anna Lindh Academy samt Lin Education. 2014 erhöll Anna H.M. Konungens medalj för "betydande insatser inom svenskt samhälls- och näringsliv".

Andreas Ekström

Andreas Ekström är journalist med hemvist på Sydsvenska Dagbladet. Han föreläser huvudsakligen om den digitala revolutionen och har precis kommit ut med boken "Att hitta". Att hitta handlar om det som Google lovade oss att de kunde hjälpa oss med - det grundläggande problemet som skulle lösas en gång för alla. Om drömmen av det perfekta äktenskapet mellan digitalitet och människa. Andreas pratar ofta om bristen på teknikdiskussion i politiken, om språket vi använder för att beskriva tekniken och om kompetensklyftor.

Susanne Kjällander

Susanne Kjällander har engagerat sig i begreppet digital kompetens och varit med om att ta fram den nya nationella IT-strategin samt de nya styrdokumenten. Hon har forskat om förskolebarns lek, lärande, utforskande och literacy i den digitaliserade förskolan sedan den första lärplattan kom in iverksamheten. Med många forskningsexempel illustreras hur förskolebarns handlingsutrymme vidgas då de interagerar medvetet; hur de utmanar förskollärarens eller appens didaktiska design och hur de skapar och leker i ett vidgat digitalt gränssnitt där virtuella och fysiska aktiviteter inspirerar varandra ömsesidigt.

Carl Heath

Carl Heath är verksam i gränslandet mellan IT, lärande och interaktionsdesign och är i första hand ansvarig för digitalisering och lärande på forskningsinstitutet RISE, Research Institutes of Sweden. 2017 fick han priset Guldäpplet för sina insatser i skolans digitalisering. Carl har precis fått regeringens uppdrag att leda en nationell satsning på medie och informationskunskap. Carl driver också podden Digitalsamtal.

Anna och Philips lärarpodcast

Anna Sterling Ahlring och Philip Hjalmarsson startade 2015 en podd som idag är Sveriges största lärarpodcast och har snart gjort 200 avsnitt. De samlar lärare, pedagoger, utvecklingsledare, politiker och andra inspirerande människor som på ett eller annat sätt gör skillnad. De välkomnar nytänk och modet att stå ut från mängden, eller de som är en i mängden men vågar att stå ut - och pratar gärna om det som är bra, snarare än det som inte fungerar. Anna & Philip blev vinnare av Årets insats inom offentlig sektor 2017.

Program

Onsdag 23 jan

Ankomst till London. Väl framme väntar bussen som tar dig direkt till Bett Show på ExCeL Arena där du får ett VIP-välkomnande av arrangörerna. Väskan fortsätter till ditt hotell där du checkar in efter dagens slut.

Vid ankomst får du ditt deltagarpass som gäller både för vår konferens Mind the Gap och till Bett Show samt ditt Oyster Card för fria resor inom London.

VIP-registrering på Bett Show vid ankomst
Fri tid på Bett Show, lunch på egen hand

13.30
Guidad promenad och Lin-bana till InterContinental London The O2
Detta för att du lätt ska hitta och kunna åka fram och tillbaka över Themsen under veckan.

14.00 Lin Talks @ O2
14.00
Anna Rosling
15.00
Andreas Ekström
16.00
Mouna Esmaeilzadeh

17.00 Egen transport till hotellen, incheckning och sedan fri kväll för nätverkande.

Vår "egen" pub The Minories håller öppet varje kväll. där du som reser med oss har 15 % rabatt på mat och dryck.

Torsdag 24 jan

Du börjar dagen med en klassisk engelsk frukost på något av våra hotell. Sedan tar du dig enkelt med kollektivtrafik till vår eventlokal vid O2. Se beskrivning nedan.

Lin Talks @ O2

09.00 Lisa Ekström
10.00 David Phillips

11.00-17.00 Eget val av program (seminarier, workshops, skolbesök m.m.)
Här väljer du själv väljer bland en mängd spännande seminarier, workshops och specialiserat innehåll. Allt för att du ska hitta det som intresserar dig och utmanar dig mest.

Vi har flera olika "Edventure Rooms" med olika teman där allt händer nästan samtidigt - och du väljer själv när och var du vill delta.

Samtidigt pågår Bett Show på andra sidan vattnet där vi samarbetar om programmet och erbjuder dig exklusiv tillgång till det innehåll som intresserar dig mest. Programmet för Bett Show presenteras löpande under hösten.

Vi arrangerar också ett antal skolbesök till intressanta skolor runt om i i London. Dessa kräver anmälan och kommer att presenteras under hösten.

Det detaljerade programmet finns alltid i appen! Du får alltid en bra överblick och kan planera ditt program i lugn och ro, både innan du åker och väl på plats.

19.00 The Edventure Dinner @ O2
Lins berömda nätverksträff - en middag med nätverkstema, underhållning och överraskningar. I år mer äventyrlig än någonsin!

Fredag 25 jan

Vi börjar återigen dagen med en härlig frukost och sedan ses vi i vår eventyta vid Intercontinental O2.

Lin Talks @ O2
09.00
Fredrik Reinfeldt
10.00
Anna Ryott

11.00-16.00 Eget val av program (seminarier, workshops, skolbesök m.m.)

Även idag väljer du själv väljer bland en mängd spännande seminarier, workshops, Edventure Rooms och specialiserat innehåll. Allt för att du ska hitta det som intresserar dig och utmanar dig mest. Du väljer själv när och var du vill delta.

Samtidigt fortsätter Bett Show på andra sidan vattnet där vi samarbetar om programmet och erbjuder dig exklusiv tillgång till det bästa innehållet.

Även idag arrangerar vi ett antal skolbesök till intressanta skolor runt om i i London.

17.00 Nätverkskväll på The Minories

Fri kväll för nätverkande. Vår "egen" pub The Minories håller öppet där du som reser med oss har 15 % rabatt på mat och dryck. Dags att samla ihop alla intryck under resan.

Lördag 26 jan

Lördagen innebär sovmorgon och en sista engelsk frukost innan det är dags att packa ihop.

ca 11.00
Utcheckning och transport till flygplatsen

ca 14.00 Avresa hemåt (se flygtider nedan)

Klimatneutrala flygresor i egna plan sparar både tid och miljö

Vi använder egna, chartrade plan för våra avgångar från Stockholm och Köpenhamn. Det förenklar resandet och ökar nätverkandet. Från Göteborg använder vi reguljärflyg.

från Stockholm
ons 23 jan
ARN-STN flight LS6727 0900-1030
lör 26 jan STN-ARN flight LS6728 1415-1745

från Köpenhamn
ons 23 jan
CPH-STN flight LS6735 0900-0950
lör 26 jan STN-CPH flight LS6736 1430-1720

från Göteborg
ons 23 jan
GOT-LGW flight DY4439 0725-0825
lör 26 jan LGW-GOT flight D82868 1605-1855

Samtliga flygresor i samband med detta event klimatkompenseras till fullo av Lin Education i samarbete med Tricorona Climate Partner (TCP) - certifierade av FN och Gold Standard.

Femstjärnigt läge i London City - med fri kollektivtrafik

När du åker med Lin Education så bor du på bästa plats i London City.

Våra två systerhotell är Grange Tower Bridge och Grange City. Båda hotellen har exakt samma faciliteter och rumsstandard. Åker ni i samma grupp eller från samma skola så placerar vi er självklart på samma hotell.

Mitt emellan våra hotell ligger stationen Tower Gateway där tågen går direkt till Bett Show utan byten på mindre än 20 minuter! Vår eventlokal vid O2 ligger tvärs över vattnet och för att komma hit behöver du gå av några stationer tidigare och byta till antingen tunnelbana (ett stopp) eller ta Lin-banan. Ett Oyster-card (kort för kollektivtrafik) - värde £30 - ingår i din resa.

Den snabbaste vägen mellan hotellen och vår eventlokal vid O2 är att ta DLR från Tower Gateway och gå av vid Canning Town (ca 12 min) och sedan tunnelbanan en station (>2 min) till station Greenwich North. Räkna med en total restid dörr till dörr inklusive promenad på ca 25-30 minuter.

NYHET!
I år kan du välja att bo på InterContinental London - The O2. Du minimerar resandet och bor i direkt anslutning till Bett Show och vår eventlokal - med fantastisk utsikt över Themsen. Pristillägget är 1 000 kr per natt och rum (oavsett enkel eller dubbelrum).
Begränsat antal rum - först till kvarn gäller!

Karta över våra hotell och Tower Gateway där tågen går mot Bett Show och O2. Vår mötesplats The Minories ligger under stationen!

Anmälan

Anmäl dig här

Om du har frågor, vänligen kontakta oss: event@lineducation.se
Är ni fler än 10 personer, maila oss så skickar vi ett dokument för gruppanmälan som är enklare att fylla i när man är många.

Anmälan är bindande men du kan byta namn på deltagare t.o.m. 31 december.

Fakturering sker vid anmälan med 30 dagar netto. Önskar du fakturan efter årsskiftet är det möjligt mot en extra avgift (3 % på fakturabeloppet).

NYHET - OSLO!
OBS! För dig som vill resa från Oslo och betala i norska kronor - kika på vår norska anmälningsajt: lineducation.no/london-2019

Genom att anmäla dig godkänner du att dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande personuppgiftslag.

Våra priser:

• Vårt paketpris med flyg t.o.r. och hotell är 16 500 kr per person för del i dubbelrum
• För eget enkelrum tillkommer 4 500 kr
• Du kan också välja att boka flyg och hotell på egen hand, se anmälningssidan för priser.
• Moms tillkommer med 750 kr per person

NYHET!
Uppgradera ditt boende och bo på Intercontinental London The O2 - i direkt anslutning till vår eventlokal och Bert Show.
Tillägget är 1 000 kr per natt och rum (oavsett antal boende).
Begränsat antal platser och först till kvar gäller!

Följande ingår i paketpriset:

• Resa t.o.r. London i eget chartrat plan från någon av våra avreseflygplatser
• Klimatkompenserad flygresa
• Transfer från och till flygplatsen i London
• Tre nätter på något av våra utmärkta hotell inklusive engelsk frukost varje morgon
• Ett eget Oyster card (£30) för resor inom London
• Lin Talks x 3 (inspiration från kända föreläsare)
• En mängd skolbesök att välja på
• För-registrering och VIP-välkomnande till Bett Show
• Lins berömda nätverksträff på torsdag kväll inkl. trerätters middag och underhållning
• Ett stort utbud av seminarier och workshops

För nionde året i rad och som exklusiv partner till Bett Show lovar vi att ge dig den absolut bästa upplevelsen av London tillsammans med skolutvecklare från hela världen.

Ladda ner vår app!

Som resenär hos oss får du all information, hela deltagarlistan och alla uppdateringar rätt ner i fickan, hela tiden!

App Store: https://appsto.re/se/GtYsgb.i
Google Play: http://bit.ly/lineventplay

Varmt välkommen till London!

Hör gärna av dig om det är något du undrar över!