Event
Event
Följ med oss till Bett 2019 i London!

I januari 2019 gör vi vår nionde skolutvecklingsresa till London och Bett Show med nära 600 deltagare. För andra året använder vi den fantastiska eventlokalen vid O2 Arena där årets tema Mind the Gap utspelar sig med ett oslagbart program. Våra egna klimatkompenserade flyg sparar både tid och miljö!

Här kan du ladda ner appen Lin Event:
iPhone:
https://appsto.re/se/GtYsgb.i
Android:
http://bit.ly/lineventplay

För att komma åt eventet Mind the Gap krävs en eventkod.
Som deltagare har du fått koden skickad till dig via e-post.

NYHET! Är du i London och vill delta under en eller flera dagar?
Anmäl dig här: bit.ly/mindthegap2019

Våra paketresor med resa och hotell är slutsålda från samtliga avreseorter.

Som officiell partner till Bett Show ger vi dig exklusiv tillgång till det bästa av mässans innehåll - plus vårt eget program för den skandinaviska marknaden. Allt styrs och överblickas enkelt genom vår mycket uppskattade eventapp.

Genom vår samlade erfarenhet från åtta års resor till London vet vi att du utvecklas mer som aktiv deltagare. Du kan lyssna på och nätverka med fantastiska föreläsare och workshopledare - men du kan också närsomhelst besöka våra Edventure Rooms - och kliva rakt in i ett nätverk av människor som tillsammans skapar prototyper, tankar, idéer och produkter.

När du åker med Lin Education klimatkompenserar vi samtliga flygresor.

Välkommen till Mind the Gap - Årets resa till Bett Show 2019!

Årets inspiratörer i urval

Anna Rosling Rönnlund

För en faktabaserad världsbild

Bakom professorn Hans Roslings älskade visualiseringar och lättförståeliga statistik står hans son Ola Rosling och sonhustrun Anna Rosling Rönnlund. Att föra arvet vidare genom stiftelsen Gapminder handlar om att sprida kunskapen om en faktabaserad världsbild. Anna förklarar varför vi ständigt missförstår världens utveckling - och hur vi kan göra för att bryta med våra tankefel och införa den till synes enkla vanan att bara hysa åsikter som grundas i fakta.

Fredrik Reinfeldt

Det nya livet - om att leva till 100, arbeta till 75, börja om vid 50 och komma igång vid 25.

Vad händer när vi revolterar mot hur det var tänkt att vi skulle leva våra liv? Idag har vi en annan syn på jobb, livsfaser och åldrande. Vi är unga längre, vi går tillbaka till skolbänken samtidigt som barnen tar studenten - och vi avslutar livet med 25 års pigg pensionärstillvaro. Men har vårt samhälle hängt med i förändringen? I våra nya liv finns nya möjligheter, men också en risk att människor tappas bort och hamnar utanför.

Fredrik Reinfeldt var Sveriges statsminister 2006-2014. Med en tro på människan och en insikt om att livet faktiskt kan börja flera gånger levererar Fredrik Reinfeldt skarpa insikter – samt ett och annat förslag till lösning på de utmaningar som väntar runt hörnet.

Mouna Esmaeilzadeh

Framtiden är ljusare än du tror

Vad skulle hända om vi slog ihop våra hjärnor med en maskin? Följ med när vi gläntar på dörren till framtiden – det är spännande, hisnande, men också skrämmande. Allt finns i våra gener och med hjälp av robotar, artificiell intelligens och genetiska saxar kan vi klippa och klistra och ta bort ”cancer” och ”åldrande”. Vad ger det oss för nya möjligheter och utmaningar - och vad händer om tekniken hamnar i fel händer?

Mouna Esmaeilzadeh
var av de mest omtalade sommarpratarna 2018 och känd som ”Doktor Mouna” i TV4. Mouna är en av de ledande experterna på framtidens hälsa, och hon spår att vi med rätt livsstil och medicinsk behandling kan bli 150 år gamla. Mouna förespråkar användning av robotar, artificiell intelligens och genteknik.

David Phillips

En vetenskapligt säljande magi

Det har beskrivit som världens mäktigaste vapen - konsten att tala. Ett redskap som vunnit presidentval och som både stängt gap och skapat klyftor. Vi påverkas utan att vi märker det - av kroppsspråk, betoningar och ordval. Den som kan knepen vet också hur mycket det går att påverka andra. Baserat på modern hjärnforskning, biologi och psykologi får du lära dig knepen - där även den mest rutinerade presentatören kommer att bli överraskad.

David Phillips
är på en mission att rädda alla från det han kallar "PowerPoint-döden". David är i dag en av Europas mest uppskattade föreläsare och utbildare inom presentationsteknik och retorik.

Lisa Ekström

Stäng gapen i din organisation

Hur skapar man ett arbetsklimat med motiverade och engagerade medarbetare? Hur når man resultat genom att ha kul på jobbet? Är du redo för att få mängder av värdefulla och handfasta tips för att lyckas i ditt eget förändringsarbete? Kultur- och attitydförändringar behöver inte ta tid eller vara skrämmande. Det svåra kan göras hanterbart med några enkla knep och inspirerande lösningar - t.ex. kan du lära dig att "kamoja" saker.

Lisa Ekström är en karismatisk och energisk person med stor erfarenhet av förändringsarbete. Hon bjuder på handfasta tips och erfarenheter på ett sätt som är lätt att till sig och ta med sig in i sin egen vardag, oavsett vilken roll du har.

Anna Ryott

Du kan förändra världen

Anna Ryott
brinner för barns rättigheter och har länge arbetat för att utrota orättvisor och fattigdom i världen. Hon vill förändra finansbranschen genom att visa att det går att investera i bolag som har en positiv inverkan på vår planet och samtidigt få minst lika hög avkastning. I sin nya roll som styrelseordförande för Summa Equity jobbar hon för att förverkliga detta.

Anna har bl.a. varit insamlingschef på Unicef och generalsekreterare för SOS Barnbyar. Anna sitter i styrelsen för World Childhood Foundation, FN:s stiftelse Global Entrepreneurs Council och Anna Lindh Academy. 2014 erhöll Anna H.M. Konungens medalj för "betydande insatser inom svenskt samhälls- och näringsliv".

Andreas Ekström

Sju sätt att äga världen

Digitaliseringens största utmaningar och konfliktområden finns bland faktaresistens, filterbubblor och falska nyheter. Andreas visar vilka otroliga möjligheter som finns, mänskligt, socialt och affärsmässigt, för den som vill bidra till en verklig digital demokratisering.

Andreas Ekström
är journalist med hemvist på Sydsvenska Dagbladet. Han föreläser huvudsakligen om den digitala revolutionen och har precis kommit ut med boken "Att hitta". Andreas pratar ofta om bristen på teknikdiskussion i politiken, om språket vi använder för att beskriva tekniken och om kompetensklyftor.

Susanne Kjällander

Digital kompetens i förskolan, skolan och på fritidshemmet på vetenskaplig grund

Vad innebär digitaliseringen för barns utforskande, lärande och skapande? Vad kan digital kompetens vara för de allra yngsta? Och hur förändras elevers literacy när de skriver och läser i en digital lärmiljö? Det är några av frågorna som diskuteras i föreläsningen som illustreras med hjälp av många empiriska exempel av det vidgade digitala gränssnittet och hur barn och pedagoger flyttar ut det digitala innehållet i det fysiska rummet, bland annat i sina estetiska lärprocesser.

Susanne Kjällander
har engagerat sig i begreppet digital kompetens och varit med om att ta fram den nya nationella IT-strategin samt de nya styrdokumenten. Hon har forskat om förskolebarns lek, lärande, utforskande och literacy i den digitaliserade förskolan sedan den första lärplattan kom in iverksamheten.

Carl Heath

Demokrati och det offentliga samtalet

I augusti 2018 utsåg Sveriges regering Carl Heath till Särskild utredare för att värna det demokratiska samtalet - som syftar till att stärka medie- och informationskunnighet samt motverka desinformation, propaganda och näthat.

Carl är verksam i gränslandet mellan IT, lärande och interaktionsdesign och är i första hand ansvarig för digitalisering och lärande på forskningsinstitutet RISE, Research Institutes of Sweden. 2017 fick han priset Guldäpplet för sina insatser i skolans digitalisering. Carl driver också podden Digitalsamtal.

Anna och Philips lärarpodcast

Sveriges största lärarpodd

Anna Sterling Ahlring
och Philip Hjalmarsson startade 2015 en podd och idag har de snart gjort 200 avsnitt. De samlar lärare, pedagoger, utvecklingsledare, politiker och andra inspirerande människor som på ett eller annat sätt gör skillnad. De välkomnar nytänk och modet att stå ut från mängden, eller de som är en i mängden men vågar att stå ut - och pratar gärna om det som är bra, snarare än det som inte fungerar.

Anna & Philip blev vinnare av Årets insats inom offentlig sektor 2017.

Bland övriga inspiratörer finns bl.a.:
Adam Palmquist, Jalal Nouri, Molly B. Zielezinski, Niclas Ekholm, Lars Persen, Jacqueline Humphries, Simen Spurkland, Liza Lind & Lillie Klefelt, Jonas Borg, Marie Eneqvist & Annika Faxander, Linda Höidal, Max Horttanainen, Elin Nilsson & Mikael Svensson.

Hela programmet finns i appen!

Onsdag 23 jan

Ankomst till London. Väl framme väntar bussen som tar dig direkt till Bett Show på ExCeL Arena där du får ett VIP-välkomnande av arrangörerna. Väskan fortsätter till ditt hotell där du checkar in efter dagens slut.

Vid ankomst får du ditt deltagarpass som gäller både för vår konferens Mind the Gap och till Bett Show samt ditt Oyster Card (värde £30) för resor inom London samt en lunchbox - smaklig måltid!

10.00-13.30 Registreringen öppen. För dig som inte reser med oss, vänligen använd East Entrance (DLR: Prince Regent)

Fri tid på Bett Show

13.15
Guidad promenad och Lin-bana till InterContinental London - The O2

Lin Talks @ O2
14.00
Anna Rosling - För en faktabaserad världsbild
14.45 Kaffepaus
15.15
Andreas Ekström - Sju sätt att äga världen
16.00
Mouna Esmaeilzadeh - Framtiden är ljusare än du tror

17.00 Egen transport till hotellen, incheckning och sedan fri kväll för nätverkande.

Vår "egen" pub The Minories håller öppet varje kväll. där du som reser med oss har 15 % rabatt på mat och dryck. Ikväll håller vår partner NE ett pubquiz för den som önskar!

Torsdag 24 jan

Du börjar dagen med en klassisk engelsk frukost på något av våra hotell. Sedan tar du dig på egen hand till vår eventlokal vid O2. Se beskrivning nedan.

Lin Talks @ O2

09.00 Lisa Ekström - Stäng gapen i din organisation
10.00 David Phillips - Lär dig modern presentationsteknik

11.00-18.00 Eget val av program (seminarier, workshops, skolbesök m.m.)
Här väljer du själv väljer bland en mängd spännande seminarier, workshops och specialiserat innehåll. Allt för att du ska hitta det som intresserar dig och utmanar dig mest.

Nu öppnar våra olika Edventure Rooms med olika teman - samt vår Tech solutions lounge och Inspiration stage - där allt händer nästan samtidigt - och du väljer själv när och var du vill delta:
Everyone can create
Code runs the world
Tell the story
Thinking about design
Experience VR, AR, AI, ML
Gamificate your learning
Tech solutions lounge


Samtidigt pågår Bett Show på andra sidan vattnet där vi samarbetar om programmet och erbjuder dig exklusiv tillgång till det innehåll som intresserar dig mest. Programmet för Bett Show presenteras löpande under hösten.

Vi arrangerar också ett antal skolbesök till intressanta skolor runt om i i London. Dessa kräver anmälan och du hittar länken i appen.

Det detaljerade programmet finns alltid i appen! Du får alltid en bra överblick och kan planera ditt program i lugn och ro, både innan du åker och väl på plats.

19.00 The Edventure Dinner @ O2
Lins berömda nätverksträff - en middag med nätverkstema, underhållning och överraskningar. I år mer äventyrlig än någonsin!

Fredag 25 jan

Vi börjar återigen dagen med en härlig frukost och sedan ses vi i vår eventyta vid Intercontinental O2.

Lin Talks @ O2
09.00
Fredrik Reinfeldt - Det nya livet
10.00
Anna Ryott - Du kan förändra världen

11.00-16.00 Eget val av program (seminarier, workshops, skolbesök m.m.)

Även idag väljer du själv väljer bland en mängd spännande seminarier, workshops, Edventure Rooms och specialiserat innehåll. Allt för att du ska hitta det som intresserar dig och utmanar dig mest. Du väljer själv när och var du vill delta.

Samtidigt fortsätter Bett Show på andra sidan vattnet där vi samarbetar om programmet och erbjuder dig exklusiv tillgång till det bästa innehållet.

Även idag arrangerar vi ett antal skolbesök till intressanta skolor runt om i i London.

17.00 Nätverkskväll på The Minories

Fri kväll för nätverkande. Vår "egen" pub The Minories håller öppet där du som reser med oss har 15 % rabatt på mat och dryck. Dags att samla ihop alla intryck under resan.

Lördag 26 jan

Lördagen innebär sovmorgon och en sista engelsk frukost innan det är dags att packa ihop.

ca 11.00
Utcheckning och transport till flygplatsen (se exakta tider i appen)

Avresa hemåt (se flygtider nedan)

Klimatneutrala flygresor i egna plan sparar både tid och miljö

Vi använder egna, chartrade plan för våra två avgångar från Stockholm. Från Göteborg och Köpenhamn använder vi reguljärflyg med Norwegian och SAS.

från Stockholm (JET2)
ons 23 jan
ARN-STN flight LS6727 08.30-10.00
lör 26 jan
STN-ARN flight LS6728 14.15-17.45

ons 23 jan
ARN-STN flight LS6776 08.45-10.15
lör 26 jan STN-ARN flight LS6777 14.45-18.15


från Köpenhamn (SAS)
ons 23 jan
CPH-LHR flight SK501 07.45-08.45
lör 26 jan LHR-CPH flight SK506 17.00-19.55

från Göteborg (Norwegian)
ons 23 jan
GOT-LGW flight DY4439 07.20-08.25
lör 26 jan LGW-GOT flight D82868 16.05-18.55

Samtliga flygresor ovan klimatkompenseras till fullo av Lin Education i samarbete med Tricorona Climate Partner (TCP) - certifierade av FN och Gold Standard.

Femstjärnigt läge i London City - med fri kollektivtrafik

När du åker med Lin Education så bor du på bästa plats i London City.

Våra två systerhotell är Grange Tower Bridge och Grange City. Båda hotellen har exakt samma faciliteter och rumsstandard. Åker ni i samma grupp eller från samma skola så placerar vi er självklart på samma hotell.

Mitt emellan våra hotell ligger stationen Tower Gateway där tågen går direkt till Bett Show utan byten på mindre än 20 minuter! Vår eventlokal vid O2 ligger tvärs över vattnet och för att komma hit behöver du gå av några stationer tidigare och byta till antingen tunnelbana (ett stopp) eller ta Lin-banan. Ett Oyster-card (kort för kollektivtrafik) - värde £30 - ingår i din resa.

Den snabbaste vägen mellan hotellen och vår eventlokal vid O2 är att ta DLR från Tower Gateway och gå av vid Canning Town (ca 12 min) och sedan tunnelbanan en (1) station (>2 min) till station Greenwich North. Räkna med en total restid dörr till dörr inklusive promenad på ca 30 minuter.

Karta över våra hotell och Tower Gateway där tågen går mot Bett Show och O2. Vår mötesplats The Minories ligger under stationen!

Anmälan

Anmäl dig här

Våra paketresor är slutsålda men det går bra att anmäla sig till Mind the Gap (alla tre dagarna eller enstaka dagar) om du är på plats i London.

Om du har frågor, vänligen kontakta oss: event@lineducation.se
Anmälan är bindande. Fakturering sker vid anmälan med 30 dagar netto.

Genom att anmäla dig godkänner du att dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande personuppgiftslag.

Våra priser:

• Vårt paketpris med flyg t.o.r. och hotell är 16 500 kr per person för del i dubbelrum
• För eget enkelrum tillkommer 4 500 kr
• Du kan också välja att boka flyg och hotell på egen hand, se anmälningssidan för priser.
• Moms tillkommer med 750 kr per person

BOENDE PÅ O2 ÄR SLUTSÅLT!
Uppgradera ditt boende och bo på Intercontinental London The O2 - i direkt anslutning till vår eventlokal och Bert Show. Tillägget är 1 000 kr per natt och rum.

Följande ingår i paketpriset:

• Resa t.o.r. London
• Klimatkompenserad flygresa
• Transfer från och till flygplatsen i London
• Lunch vid ankomst till Bett Show
• Tre nätter på något av våra utmärkta hotell inklusive engelsk frukost varje morgon
• Ett eget Oyster card (£30) för resor inom London
• Lin Talks x 3 (inspiration från kända föreläsare)
• En mängd skolbesök att välja på
• För-registrering och VIP-välkomnande till Bett Show
• Lins berömda nätverksträff på torsdag kväll inkl. trerätters middag och underhållning
• Ett stort utbud av seminarier och workshops

För nionde året i rad och som exklusiv partner till Bett Show lovar vi att ge dig den absolut bästa upplevelsen av London tillsammans med skolutvecklare från hela världen.

Ladda ner vår app!

Som resenär hos oss får du all information, hela deltagarlistan och alla uppdateringar rätt ner i fickan, hela tiden!

App Store: https://appsto.re/se/GtYsgb.i
Google Play: http://bit.ly/lineventplay

Varmt välkommen till London!

Hör gärna av dig om det är något du undrar över!