Event
Event
Följ med oss till London!

I januari 2019 gör vi vår nionde skolutvecklingsresa till London. För andra året använder vi den fantastiska eventlokalen vid O2 Arena där årets tema Mind the Gap utspelar sig med ett oslagbart program. Våra egna klimatkompenserade flyg sparar både tid och miljö!

"Väldigt inspirerad av Lins proffsiga inramning. Det kändes så häftigt och engagerande - en riktig energiinjektion!"

Deltagare vid Lins resa till London 2018

I den fantastiska lokalen vid O2 Arena - en kort Lin-banefärd från ExCeL - skapar vi årets skolutvecklingsresa med temat Mind the Gap - ett enormt program av inspiration, seminarier, workshops och aktiviteter. Allt styrs och överblickas enkelt genom vår mycket uppskattade app som alla deltagare har tillgång till.

På 3 000 kvm eventyta kommer vi att inspireras av spännande personligheter, hitta nya synergier och samarbeten, lära av varandra och hjälpas åt att identifiera och överbrygga många typer av klyftor.

Årets inspiratörer släpps löpande på denna sida. För dig som vågar boka innan allt är helt klart erbjuder vi en generös boka tidigt-rabatt.

Till London åker man enklast med flyg - och när du åker med Lin Education ser vi till att klimatkompensera samtliga flygresor.

Så här såg det ut i januari 2018. Vi lovar dig ett minst lika fantastiskt program i januari 2019.

Årets inspiratörer i urval

Anna Rosling Rönnlund

När Hans Rosling dog fanns inga andra alternativ för svärdottern Anna Rosling Rönnlund än att kliva fram i rampljuset. Anna är en av hjärnorna bakom Roslings världsberömda pedagogiska diagram och metoder för att redovisa fakta. Hon är medgrundare av Gapminder med missionen att sprida en faktabaserad världssyn. Hon reser världen runt med sina föreläsningar och hyllas av bl.a. Bill Gates.

Fredrik Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt var Sveriges statsminister 2006-2014 och hade under många år ett nära och förtroget samarbete med flera av Europas regeringschefer. Fredrik talar om globala förändringar och om hur vi behöver förnya oss för att möta dessa nya utmaningar. Idag lever vi nya liv, med en annan syn på jobb, utbildning, livsfaser och åldrande. I våra nya liv finns nya möjligheter, men också en risk att människor tappas bort och hamnar utanför. Vilken typ av ledarskap behövs för att hantera ständig förändring? Med en tro på människan och en insikt om att livet faktiskt kan börja flera gånger levererar Fredrik Reinfeldt skarpa insikter – samt ett och annat förslag till lösning på de utmaningar som väntar bakom hörnet.

Mouna Esmaeilzadeh

En av de mest omtalade sommarpratarna 2018 och känd som ”Doktor Mouna” i TV4. Mouna Esmaeilzadeh är läkaren och hjärnforskaren som gör vetenskapen begriplig, rolig och tillgänglig för alla. Mouna är en av de ledande experterna på framtidens hälsa, och hon spår att vi med rätt livsstil och medicinsk behandling kan bli 150 år gamla. Mouna förespråkar användning av robotar, artificiell intelligens och genteknik. Mouna gläntar på dörren till framtiden – det är spännande, hisnande, men också skrämmande. Är du redo för att veta varför framtiden är ljusare än du någonsin kan föreställa dig?

David Phillips

Nu är det slut på tråkiga föreläsningar och sövande lektioner. David Phillips är på en mission att rädda alla från det han kallar "PowerPoint-döden". David är i dag en av Europas mest uppskattade föreläsare och utbildare inom presentationsteknik och retorik. Vi påverkas utan att vi märker det - av kroppsspråk, betoningar och ordval. Den som kan knepen vet också hur mycket det går att påverka andra. Ta del av handfasta tips och tricks som lär dig tala så att andra verkligen lyssnar!

Lisa Ekström

Lisa Ekström är en karismatisk och energisk person med stor erfarenhet av förändringsarbete. Hon bjuder på handfasta tips och erfarenheter på ett sätt som är lätt att till sig och ta med sig in i sin egen vardag, oavsett vilken roll du har. Lisa levererar alltid många skratt och aha–upplevelser, allt i ett medryckande tempo där ingen kommer att sitta oberörd. Lisa blev Årets Talare 2014 och blev även nominerad 2017.

Anna Ryott

Anna Ryott brinner för barns rättigheter och har länge arbetat för att utrota orättvisor och fattigdom i världen. Anna har bl.a. varit insamlingschef på Unicef och generalsekreterare för SOS Barnbyar. Anna sitter i styrelsen för World Childhood Foundation, FN:s stiftelse Global Entrepreneurs Council, Anna Lindh Academy samt Lin Education. 2014 erhöll Anna H.M. Konungens medalj för "betydande insatser inom svenskt samhälls- och näringsliv".

Andreas Ekström

Andreas Ekström är journalist med hemvist på Sydsvenska Dagbladet. Han föreläser huvudsakligen om den digitala revolutionen och har precis kommit ut med boken "Att hitta". Att hitta handlar om det som Google lovade oss att de kunde hjälpa oss med - det grundläggande problemet som skulle lösas en gång för alla. Om drömmen av det perfekta äktenskapet mellan digitalitet och människa. Andreas pratar ofta om bristen på teknikdiskussion i politiken, om språket vi använder för att beskriva tekniken och om kompetensklyftor.

Susanne Kjällander

Susanne Kjällander har engagerat sig i begreppet digital kompetens och varit med om att ta fram den nya nationella IT-strategin samt de nya styrdokumenten. Hon har forskat om förskolebarns lek, lärande, utforskande och literacy i den digitaliserade förskolan sedan den första lärplattan kom in iverksamheten. Med många forskningsexempel illustreras hur förskolebarns handlingsutrymme vidgas då de interagerar medvetet; hur de utmanar förskollärarens eller appens didaktiska design och hur de skapar och leker i ett vidgat digitalt gränssnitt där virtuella och fysiska aktiviteter inspirerar varandra ömsesidigt.

Carl Heath

Carl Heath är verksam i gränslandet mellan IT, lärande och interaktionsdesign och är i första hand ansvarig för digitalisering och lärande på forskningsinstitutet RISE, Research Institutes of Sweden. 2017 fick han priset Guldäpplet för sina insatser i skolans digitalisering. Carl har precis fått regeringens uppdrag att leda en nationell satsning på medie och informationskunskap. Carl driver också podden Digitalsamtal.

Anna och Philips lärarpodcast

Anna Sterling Ahlring och Philip Hjalmarsson startade 2015 en podd som idag är Sveriges största lärarpodcast och har snart gjort 200 avsnitt. De samlar lärare, pedagoger, utvecklingsledare, politiker och andra inspirerande människor som på ett eller annat sätt gör skillnad. De välkomnar nytänk och modet att stå ut från mängden, eller de som är en i mängden men vågar att stå ut - och pratar gärna om det som är bra, snarare än det som inte fungerar. Anna & Philip blev vinnare av Årets insats inom offentlig sektor 2017.

Programöversikt (detaljerat program kommer senare)

Onsdag 23 jan

Ankomst till London. Väl framme väntar bussen som tar dig direkt till Intercontinental The O2 och vår eventlokal The Arora Ballroom. I appen har du samtliga restider och all info du behöver.

13.00 Välkommen, kaffe och registrering

13.30-17.30 Lin Talks 2019

Incheckning på hotellet och fri kväll för nätverkande. Vår "egen" pub The Minories håller öppet varje kväll. där du som reser med oss har 15 % rabatt på mat och dryck.

Torsdag 24 jan

09.00-16.00 Mind the Gap
Dagen spenderas i sin helhet i vår eventyta på Intercontinental O2 där du själv väljer bland en mängd spännande seminarier, workshops och specialiserat innehåll. Allt för att du ska hitta det som intresserar dig och utmanar dig mest. Vi har flera olika lokaler och temarum där allt händer nästan samtidigt - och du väljer själv när och var du vill delta.

Vi arrangerar också ett antal skolbesök till intressanta skolor runt om i i London och vi har även samarbeten med andra event och mässor som pågår denna intensiva vecka.

Det detaljerade programmet finns alltid i din ficka - i appen! Du får en bra överblick och kan planera ditt program i lugn och ro innan du åker.

19.00 Trerätters middag
Lins berömda nätverksträff - en middag med nätverkstema, underhållning och överraskningar.

Fredag 25 jan

09.00-16.00 Mind the Gap
Vi fortsätter med vårt stora utbud av innehåll, föreläsningar, workshops och skolbesök. Allt överblickas fortsatt enkelt genom vår eventapp.

Fri kväll för nätverkande. Vår "egen" pub The Minories håller öppet där du som reser med oss har 15 % rabatt på mat och dryck.

Lördag 26 jan

ca 11.00
Utcheckning och transport till flygplatsen

ca 14.00 Avresa hemåt

Klimatneutrala flygresor i egna plan sparar både tid och miljö

Vi använder egna, chartrade plan för våra avgångar från Stockholm och Köpenhamn. Det förenklar resandet och ökar nätverkandet.

De exakta flygtiderna kommer att presenteras i oktober men räkna med avresa på onsdag morgon och hemresa på lördag eftermiddag.

Från Göteborg och Oslo använder vi reguljärflyg.

Samtliga flygresor i samband med detta event klimatkompenseras till fullo av Lin Education i samarbete med Tricorona Climate Partner (TCP) - certifierade av FN och Gold Standard.

Femstjärnigt läge i London City - med fri kollektivtrafik

När du åker med Lin Education så bor du på bästa plats i London City.

Våra två systerhotell är Grange Tower Bridge och Grange City. Båda hotellen har exakt samma faciliteter och rumsstandard. Åker ni i samma grupp eller från samma skola så placerar vi er självklart på samma hotell.

Mitt emellan våra hotell ligger stationen Tower Gateway där tågen går mot ExCeL och vår eventlokal vid O2. En resa på mindre än 20 minuter! Ett Oyster-card (kort för kollektivtrafik) - värde £30 - ingår i din resa.

För att komma till vår eventlokal från hotellen så åker man DLR från Tower Gateway och går av vid Royal Victoria Docks (ca 13 min) och tar "Emirates Air-Line" (vi kallar den såklart Lin-banan), den tar 7 min över vattnet. Alternativt går man av vid Canning Town (ca 12 min) och tar tunnelbanan en station (2 min) till Greenwich North.

NYHET!
I år kan du välja att bo på InterContinental London - The O2. Du minimerar resandet och bor i direkt anslutning till vår eventlokal - med fantastisk utsikt över Themsen. Pristillägget är 1 000 kr per natt och rum (oavsett enkel eller dubbelrum).
Begränsat antal rum - först till kvarn gäller!

Karta över våra hotell och Tower Gateway där vår mötesplats The Minories ligger.

Anmälan

Anmäl dig här

Om du har frågor, vänligen kontakta oss: event@lineducation.se
Är ni fler än 10 personer, maila oss så skickar vi ett dokument för gruppanmälan som är enklare att fylla i när man är många.

Anmälan är bindande men du kan byta namn på biljetten t.o.m. 31 december.

Fakturering sker vid anmälan med 30 dagar netto. Önskar du fakturan efter årsskiftet är det möjligt mot en extra avgift.

NYHET - OSLO!
OBS! För dig som vill resa från Oslo och betala i norska kronor ber vi dig att hålla utkik på vår separata norska anmälningssajt som öppnar i slutet av september.

Genom att anmäla dig godkänner du att dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande personuppgiftslag.

Våra priser:

EARLY BIRD
T.o.m. 15 oktober kan du boka vårt paket för 14 500 kr

• Ordinarie paketpris (efter 15 okt) med flyg t.o.r. och hotell är 16 500 kr per person för del i dubbelrum
• För eget enkelrum tillkommer 4 500 kr
• Du kan också välja att boka eget flyg eller hotell, se anmälningssidan för priser.
• Moms tillkommer med 750 kr per person

NYHET!
Uppgradera ditt boende och bo på Intercontinental London The O2 - i direkt anslutning till vår eventlokal.
Tillägget är 1 000 kr per natt och rum (oavsett antal boende).
Begränsat antal platser och först till kvar gäller!

Följande ingår i paketpriset:

• Resa t.o.r. London i eget chartrat plan från någon av våra avreseflygplatser
• Klimatkompenserad flygresa
• Transfer från och till flygplatsen i London
• Tre nätter på något av våra utmärkta hotell inklusive engelsk frukost varje morgon
• Ett eget Oyster card (£30) för resor inom London
• Lin Talks (inspiration från kända föreläsare)
• En mängd skolbesök att välja på
• Lins berömda nätverksträff på torsdag kväll inkl. trerätters middag och underhållning
• Ett stort utbud av seminarier och workshops

För nionde året i rad lovar vi att ge dig den absolut bästa upplevelsen av London tillsammans med över 500 skolutvecklare från hela Norden!

Ladda ner vår app!

Som resenär hos oss får du all information, hela deltagarlistan och alla uppdateringar rätt ner i fickan, hela tiden!

App Store: https://appsto.re/se/GtYsgb.i
Google Play: http://bit.ly/lineventplay

Varmt välkommen till London!

Har du frågor?