Om oss

Lin Story

Vi hjälper skolor, förskolor och kommuner att med hjälp av digitaliseringen utveckla sitt lärande. Genom att låta datorer och surfplattor samspela med pedagogik skapar vi framgångsrika arbetsplatser och resultat tillsammans mer er.

Tillsammans gör vi skillnad för skola, förskola och kommun

Lin Education grundades 2008 av entreprenören Josef Lind. Affärsidén var att tillhandahålla datorer och surfplattor till svensk skola. I takt med att företaget växte insåg vi att skolorna inte kunde arbeta framgångsrikt med sina digitala enheter utan en stödjande pedagogik. Idag har verksamheten vuxit från ett litet källarbolag med höga ambitioner till ett gäng på 120 linare som vill göra skillnad på riktigt.

I vårt team har vi kompetent personal med bakgrund inom skolans värld. Många kommer från positioner som skolledare eller pedagoger och har sitt fokus på förändringsarbete och skolutveckling. Våra medarbetare är fördelade på våra mötesplatser i Göteborg, Stockholm, Malmö, Oslo och Umeå. 2017 öppnade vi vårt första kontor i Norge och avser nu att låta länderna samverka och lära av varandras skolutvecklingsresor.

Sedan maj 2019 ägs Lin av Xllnc. Xllnc är specialister på IT-tjänster mot företagsmarknaden. Bland produktutbudet finns datorer, surfplattor, telefoner och skrivare. Lin är deras skolsatsning och tillsammans breddar vi vårt erbjudande mot marknaden.

Vill du veta mer om oss? Kul - kom gärna förbi på en kaffe eller maila oss nedan.

"Lin har vuxit från en liten idé om förändring till ett stort community av pedagoger som tillsammans vill utveckla svensk skola."

- Josef Lind, grundare av Lin Education

Vår vision, syfte och erbjudande

+ Vår vision är att göra en skillnad som gör en skillnad för skolor, förskolor och kommuner.

+ Vår mission är att sammanföra teknik och pedagogik för att utveckla lärande och göra det mer tillgängligt. 

+ Vi erbjuder en helhetslösning kring digitala verktyg, t.ex. surfplattor och datorer för kommuner, skolor och förskolor. Vi erbjuder även ett stort urval av skräddarsydd processledning och kompetensutveckling kring lärande, riktade mot såväl skolledare som pedagoger.

+ Vi arbetar med mer än 60 kommuner över hela landet och har idag ca 320 000 digitala verktyg i skolor och förskolor runt om i Sverige.

+ Varje år arrangerar vi över 1 000 utbildnings­insatser om lärande, skolutveckling och digitalisering.

Fyra drivkrafter för att ta skolutvecklingen framåt:

Lärande i rörelse

Vi vill utveckla en skola i rörelse. En skola som är en del av samhället, där eleven, lärandet och utvecklingen står i fokus, sker på riktigt, hela tiden och överallt.

Uppmuntra nyfikenhet

Vi vill utveckla en skola som bejakar elevernas naturliga nyfikenhet och där tekniken möjliggör nya lärformer och engagemang i världsklass.

Drivande samhällskraft

Vi vill utveckla en skola som befinner sig före den digitala utvecklingen i samhället och driver pedagogiken i de omkringliggande nätverken, både de sociala, professionella och digitala.

Erfarenhet och forskning

Med hjälp av vår mångåriga erfarenhet vill vi dela med oss till resten av skolsverige. Genom relevant forskning tar vi spjärn för att hjälpa skolan att utvecklas in i framtiden.

Vill du veta mer?
Fyll i din e-post så missar du inte våra nyheter och event!